Sepetiniz
Sepetinizde başka kitap yok
REMOTEXY İLE MOBİL PROGRAMLAMA
- Yazar-Adı
- Mustafa Çakır
- ISBN
- 9786052118108
- Ebat
- 15 x 21
- Sayfa-Sayısı
- 236
- Ağırlık
- 270 gr
- Renk
- Siyah Beyaz
KDL076
₺187,50
Vergi dahil
Android veya IOS işletim sistemine sahip bir mobil cihaz için Google Play Store’da veya AppStore’da yer alan standart bir uygulama ile mobil cihaz üzerinden elektronik aygıt kontrolü yapmak mümkündür. Ancak, bu çoğu kez kullanıcıyı yapısı değiştirilemeyen bir program kullanmaya zorlamaktadır. Bu durum şöyle bir soruyu akla getirmektedir. “Peki, neden kendi amacımıza uygun bir kontrol ara yüzü tasarlamayalım ki!” Ne yazık ki mobil cihazlar üzerinde kontrol ara yüzü tasarlamak pek de kolay değildir.
RemoteXY, işte tam da bu zorluğu kolaylığa çevirmek için hazırlanmış bir uygulamadır. Arduino + Android/IOS Mobil Cihaz + RemoteXY üçlemesi ile dilediğiniz bir çevresel birimi kablosuz ortamda uzaktan kontrol etmek mümkün olabilmekte ve eğlenceli ve etkili uygulamalar kolayca hazırlanabilmektedir. Bu kitapta mobil cihazlar (Akıllı telefon veya Tablet) ile Arduino kartları arasında kablosuz iletişim sağlayarak sensörlerden veri okuma veya bir cihazı kontrol etmek için kendi mobil cihaz arayüzünüzü tasarlayabilmenizi sağlayan RemoteXY programının kullanımını yalnızca okuyarak değil aynı zamanda ilgili eğitim videolarını izleyerek de öğrenebilecek ve ayrıca örnek uzaktan kontrol projeleri gerçekleştirebileceksiniz.
Bu kitap Arduino platformlarından herhangi bir tanesi için Arduino IDE kullanarak program (sketch) yazmış ve temel düzeyde elektronik devre kurma bilgisine sahip kimseler için hazırlanmıştır. Meslek Lisesi, Meslek Yüksekokulu, Mühendislik ve Teknoloji Fakültelerinin Elektrik, Elektronik, Haberleşme, Bilgisayar, Mekatronik, Otomasyon vb. program veya bölümlerindeki Mobil Cihaz Programlama, Mikrodenetleyici Uygulamaları, Android/IOS Programlama, Sensörler ve Dönüştürücüler vb. dersleri için uygundur.
Kitapta 140 adet şekilli açıklama, 13 adet uygulama ve 3 adet proje bulacaksınız. Bunlar;
• Akıllı telefon ekranından Arduino’ya bağlı bir LED’i yakıp söndürme
• Akıllı telefon ekranından iki anahtar ile iki ayrı ledi kontrol etme
• Akıllı telefon ekranından Slider yardımıyla led parlaklığı ayarlama
• Akıllı telefon ekranında nem ve sıcaklık bilgisi görüntüleme
• Akıllı telefon ekranından RGB led kontrol etme
• Akıllı telefon ekranından servo motor kontrol etme
• Akıllı telefon ekranından step motor kontrol etme
• Akıllı telefon ekranında ultrasonik sensör ile mesafe ölçme
• Akıllı telefon ekranından 7 segment display üzerinde karakter görüntüleme
• Akıllı telefon ekranında ışık ve sıcaklık seviyelerini yüzdelik olarak görüntüleme
• Hareket sensörü ve buzzer ile hareket tespit ve uyarısında bulunma
• G sensör ile robot kontrol etme
• Akıllı telefon ile kartondan robot kontrol etme
• Renk değiştiren elbise
• Toplu taşıma araçlarına akıllı koltuk
• Otomatik saksı sulama sistemi
Yazar Hakkında
Burdur doğumlu olan yazar, 2002 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesi, Elektronik-Bilgisayar Eğitimi Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği Bölümü’nde “lisans” öğrenimini, 2005 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Makine Eğitimi Anabilim dalında yüksek lisans öğrenimini ve 2013 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Makine Mühendisliği Anabilim Dalında “doktora” öğrenimini tamamladı.
2002-2005 yılları arasında Anadolu Teknik ve Mesleki Lisesinde Elektronik-Bilgisayar Sistemleri Öğretmeni olarak, 2005-2013 yılları arasında Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi, Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ve Enformatik Bölüm Başkanlığı’nda Öğretim Görevlisi olarak çalışan yazarımız, 2014 yılından itibaren Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Mekatronik Mühendisliği bölümümde Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. Bilgisayar Yazılımı, Gömülü Sistemler, Makine Öğrenmesi ve Nesnelerin İnterneti konularında bilimsel çalışmalar yürüten yazarın bir adet patent, çok sayıda ulusal-uluslararası makale ve bildirisi bulunmaktadır. Ayrıca ulusal ve uluslararası dergilerde bilimsel hakemlik yapmaktadır.
Yorum yok